dinsdag 21 december 2010

Hoe serveren we bier?

Met de kerst voor de deur willen we het speciale (kerst)bier uiteraard wel goed serveren. Al eerder schreef ik over de invloed op de smaak door het juiste glas te gebruiken bij het bier. Er is echter nog een belangrijk detail. De glazen van de echte bijzondere bieren die je drinkt bij een gelegenheid zoals kerst staan nog weleens lang in de kast. En dan worden deze grondig omgespoeld met zeep en vervolgens nat op tafel gezet.

Spoel het glas om en gebruik daarvoor ontvettingsreiniger, dus geen zeep. Droog het glas vervolgens goed af. Bij een getapt bier mag het glas prima nat zijn. Daar duwt het bier het water gewoon weg. Bij een speciaalbier uit fles lukt dit echter niet aangezien het afzetpunt van het bier anders is. Een glas dient danook droog te zijn en zorg dat je tijdens het drinken het glas zoveel mogelijk bij de voet vasthoudt. Dat voorkomt dat het bier warm wordt net als bij het drinken van wijn! Proost!

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten