dinsdag 21 december 2010

Haal de zon in huis met kerst

Alweer bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de exotische bieren van Mongozo. Zo tegen de kerst vind ik het een mooi gebaar om bieren die Fairtrade zijn onder de aandacht te brengen. Het eerste dat mij destijds opviel was de exotische uitstraling en wijze van marketing. Alhoewel de exotische bierlijn, de fruitbieren, toch zoet zijn richt Mongozo zich niet op de vrouw. Bij het bezoeken van meerdere festivals heb ik mij behoorlijk verbaasd over de populariteit van dit bier in het buitenland. Niet zozeer vanwege de kwaliteit maar omdat mensen daar echt in de rij staan. En het toppunt was toch wel dat er op het festival in Brussel een Nederlandse vrouw bij de stand kwam die speciaal voor dit bier op het festival was.

Alhoewel heel veel bierliefhebbers hun neus ophalen voor dit bier zijn er ook heel veel mensen die dit gerstenat niet te versmaden vinden. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk. Zo heb ik ooit een forse, Nederlandse stoere man zien genieten van de ene na de andere tropische bierverrassing. En zei een vrouw op Hart van Nederland onlangs dat de Mongozo Mango na vijf bieren eindelijk het eerste echte lekkere bier was. En verder bleek dat het meeste bier dat op het Weekend van het Bier in Brussel is verkocht toch Mongozo was.

Natuurlijk doet de kokosnoot veel aan de beleving rondom dit bier. Ook in het ‘glas’ dus goed nagedacht over bierbeleving. De verschillende biersmaken zoals banaan, kokos, mango, Quinua en Palmnut zijn een prima alternatief voor een rosébier. Weer eens een andere smaak. De seizoensgebondheid van rosébier en dit soort bieren is eigenlijk erg zonde. De consument weet gewoon niet hoe zij dit soort biersmaken kan combineren met bijvoorbeeld een gerecht. Bij diverse ‘tropische’ gerechten past zo’n bier prima! En als je alle vooroordelen uitschakelt en dit bier serieus gaat proeven dan is de zoete smaak heel natuurlijk en niet zo chemisch als bij rosébier.

De ingrediënten zijn natuurlijk en vier van de vijf exotische biermerken zijn Fairtrade. Ook een goede reden om zo tegen de feestdagen toch eens uit te kijken naar dit speciaalbier bij bijvoorbeeld de Mitra Slijterijen en in de geschenkverpakkingen van de Wereldwinkels. Een leuke kerst cadeautip?

As simple as that

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten