donderdag 30 december 2010

Deus Bier, mooi alternatief voor champagne

Geen champagne- maar een bierliefhebber? Dan heb ik een geweldig bier om het nieuwe jaar mee in te luiden: Deus Brut des Flandres oftewel champagnebier. Heel vroeger stond ’champagnebier’ nog op de fles vermeld, een stuk duidelijker voor de consument. Champagneboeren begonnen echter een proces en wonnen waardoor champagnebier werd vervangen voor ‘Brut des Flandres’. Dit bier is afkomstig van Brouwerij Bosteels die ook topmerken als Tripel Karmeliet en Kwak in de portefeuille heeft zitten. Dit champagnebier is toch echt wel het neusje van de zalm.

Het is het beste van twee werelden Champagne en Bier. De smaak is echt geweldig. Je proeft van beiden iets. Het bier is niet goedkoop zo’n 12 tot 15 euro per fles. Het brouwproces is danook heel arbeidsintensief en bijzonder. De rijping van het bier vindt in Frankrijk plaats volgens de Champenoise methode. Dit houdt in dat de flessen met de hals naar beneden liggen waarbij het bier zo rijpt. Na het diverse keren gedraaid te hebben wordt het bezinksel uit de fles verwijderd.

De smaak is zacht, heeft iets weg van een tripel waarbij de alcohol zeker te proeven is. Het is vreemd aangezien je denkt champagne te drinken en ook bier. Met name ook door het mousserende karakter. Er is niets aan dit bier dat echt overheersend is waardoor het perfect als aperitief of bij een hapje gedronken kan worden. Proost!

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten