dinsdag 21 december 2010

Europa moet nog groeien met vrouwen in bier

In de internationale bierwereld zijn steeds meer vrouwen aanwezig die zich richten op bier. Overigens naar mijn idee nog steeds veel te weinig. Het is nog steeds een echte mannenwereld. Ik bedoel hier overigens niet de vrouwen die op een marketingafdeling werken bij een brouwerij maar de vrouwen bij wie het hart sneller gaat kloppen door het drinken van bier. Een enorm verschil. Bij diverse brouwerijen werken marketingvrouwen die zelf nooit bier drinken. Dat vind ik toch erg vreemd bij zo’n beleving en emotieproduct.

Het is hetzelfde als je een auto verkoopt terwijl je zelf nooit in een auto rijdt. Dan mis je echt wat en dan lukt het naar mijn idee ook minder goed. Een continent waar veel meer vrouwen in bier zitten is in de Verenigde Staten en natuurlijk ook de UK. Eén ding is wereldwijd gemeen, de vrouwen laten overal zien dat zij ook bier lusten.

Hoe groot is de invloed wereldwijd nu al. Een paar feiten staan hieronder weergegeven:

In de V.S. drinkt 27% van de vrouwen bier, dat is vergelijkbaar met Nederlandse maatstaven. 48% van de mannen drinkt bier. Dit is vele malen lager dan in Nederland waar het 76% is. Als je de verhoudingen bekijkt wordt er in Amerika dus verhoudingsgewijs meer bier gedronken door vrouwen. Speciaalbier is echt voor vrouwen. Aan de andere kant van de ocean drinken meer vrouwen speciaalbier dan dat ze pils drinken. Dit is een interessant gegeven dat wij in Nederland en ook in de rest van Europa absoluut niet kennen.

Toch heeft Amerika ongeveer 1600 brouwerijen waarvan nog geen 10% vrouwen in dienst heeft of zelf een brouwerij heeft. Dus ook daar is werk aan de winkel. Echter in Nederland gaan wij zeker geen 10% halen, ook in België niet.

Inspirerende vrouwen in bier zijn:
- Mirella Amato, bierexpert in Canada,
- Anat Baron, de vrouw achter Beer Wars movie 2009.
- Melissa Cole: schrijft o.a. online veel over bier en heeft speciale bierboeken voor vrouwen.
- Stevie Caldarola: een twittergoeroe van Ladies of Craft Beer: #Ladiesofcraftbeer
- Julie Johnson: Schrijver en hoofd van All About Beer Magazine
Wat opvalt is inderdaad dat er weinig vrouwen uit (West) Europa in het plaatje zitten….

Er is nog zoveel meer te vertellen! Het bronartikel geeft nog zoveel extra informatie. Wanneer gaan we in Nederland eens echt zoiets groots opzetten? Een leuk voornemen

As simple as that

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten