woensdag 25 augustus 2010

Duurste bier ter wereld te koop in Londen

Bier wordt in september tot 2 procent duurder, maar voor het duurste bier ter wereld moet je in het Londense restaurant Belgo zijn. Daar worden typische Belgische bieren en gerechten zoals mosselen geserveerd door kelners in monnikspij. Belgo heeft ook een indrukwekkende bierkaart met enkele bieren die in Belgiƫ nauwelijks bekend zijn. Wie er een tien jaar oude fles La Vieille Bon-Secours wil kraken, moet liefst 700 Britse pond (856 euro) ophoesten. Het is dan wel een fles met een inhoud van twaalf liter en er zijn twee mannen nodig om het dure gerstenat te schenken. Omgerekend kost een Britse pint, iets meer dan een halve liter, 40 euro per glas.

La Vieille Bon-Secours wordt gebrouwen door Roger Coulier in het Henegouwse Peruwelz. 'Het is een bier dat op fles hergist. Van dergelijke bieren is de houdbaarheidsdatum nagenoeg onbeperkt. Na acht jaar beginnen dergelijke bieren volop te verouderen en smaken ze als goede oude portwijn', zegt bierjournalist Geert Van Lierde.

'Merkwaardig genoeg herontdekken veel Belgen hun oude bieren via het buitenland. Belgische bieren zijn top in Londen. Alle bieren met karakter scoren er hoog. De Britten zijn bereid astronomische bedragen te betalen voor een lekker Belgisch biertje. Eigenlijk zijn alle bieren van kleine brouwers een succesverhaal, maar hun productie is beperkt in vergelijking met het enorme debiet van de grote brouwgroepen. Het succes van de kleine bieren merk je helaas niet in de statistieken', zegt Geert Van Lierde.

bron:http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=HD2UD4F4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten