zaterdag 14 augustus 2010

Hoe duurzaam brouwen we nu echt?

In bijna ieder jaarverslag van een brouwerij wordt het duurzaam brouwen als parade paardje gebruikt. Diverse brouwconcerns hebben al heel wat tijd, geld en energie gestopt in het besparen op water en energie in het brouwproces. Anderen leveren nog bedroevende cijfers af. Uit de door de brouwers zelf verstrekte gegevens blijkt dat diverse brouwerijen nog een hele lange weg te gaan hebben in het duurzaam brouwen. Kijk zelf naar een lijst met de topbrouwerijen en de brouwconcerns die er nog aan moeten werken. De top 15 grootste brouwerijen is onder de loep genomen!

Een vier betekent zeer goed en een nul natuurlijk het tegenovergestelde:

- Anheuser-Busch, één
- Bison, drie
- Butte Creek, twee
- Coors, nul
- Corona/Modelo, een
- Eel River, drie
- Foster’s, twee
- Guinness, nul
- Heineken, nul
- Labatt Blue, een
- New Belgium Brewery, vier
- Sam Adams, nul
- Samuel Smith, een
- Sierra Nevada, twee
- Tecate, nul

As simple as that

www.bezorgmijnbier.nl

bron:http://bier.blog.nl/biernieuws/2010/08/13/hoe-duurzaam-brouwen-we-nu-echt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten