maandag 14 februari 2011

Wat is een goed Valentijn bier?

Vandaag is het Valentijnsdag, een mooi moment om een geliefd persoon te verrassen met Valentijnsbier en Valentijns kookkunsten. Maar wat is nu een goed Valentijnsbier en bijbehorend Valentijnsrecept. Ik ben wereldwijd eens over het Internet gaan kijken en kom tot de conclusie dat de meeste Valentijnsbieren chocolade bieren zijn. Daar moet je van houden! Ik heb dan ook een hele andere goede suggestie.

Chocolade is meestal toch favoriet in de liefde. Waarom dan niet een heerlijk chocolade gerecht in combinatie met wat mij betreft het nieuwe Valentijnsbier, een Stout bier! Deze combineert door de koffie- en chocoladesmaak tonen perfect met een chocoladegerecht. Een mooi recept staat hieronder dat ook past bij het ABT-bier van de maand, een stout bier. Zijn er andere suggesties voor Valentijnsbier, deel ze hieronder!

Brownies met amandelen en dadels
Ingrediënten voor vier personen:
300 gram chocolade, extra puur (72%)
125 gram roomboter, kamertemperatuur
150 gram rietsuiker
2 eieren
1 dl stout van Duits & Lauret
75 gram bloem
50 gram ontvelde amandelen, grof gehakt
5 ontpitte dadels
poedersuiker

Bereidingswijze:
De ontpitte dadels in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen. De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. De chocolade in kleine stukjes hakken en in een steelpannetje boven een kom met heet water laten smelten. Goed roeren en vervolgens iets laten afkoelen. Boter en suiker met een mixer kloppen en de eieren één voor een kloppend erbij doen. De chocolade erdoor roeren en daarna de bloem, grof gehakte amandelen, stukjes dadel en de rest van het bier erdoor roeren. Een bakblik van ongeveer 25 x 30 cm met wat boter invetten en het beslag erover verdelen. Het bakblik in het midden van de oven plaatsen en in ruim 35 minuten gaar bakken.

Uit de oven halen en naar smaak nog enkele lepels stout van Duits & Lauret erover verdelen. Vervolgens hard laten worden en in gelijkmatige stukken verdelen. De stukken over met poedersuiker bestrooide borden verdelen. Een gekoeld glas stout van Duits & Lauret erbij serveren.

Happy Valentine!

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten