donderdag 29 juli 2010

Brouw je eigen bier!

Bier is een alcoholische drank gemaakt uit granen, waaronder gerst en tarwe. Soms wordt er nog fruit toegevoegd, bijvoorbeeld zure kersen in krieklambiek. Er bestaan verschillende methodes om bier te maken. Het ambacht van het bier maken wordt ‘brouwen’ genoemd. Bij de meest gebruikelijke methode wordt bier gebrouwen uit gerst, water, hop en gist.
Het productieproces van bier is door de eeuwen heen steeds veranderd en verbeterd, zodat er nu veel verschillende manieren zijn om tot evenzo verschillende bieren te komen. Toch is de basis van het proces nauwelijks veranderd: van een zekere graansoort (meestal gerst) worden de korrels tot kiemen gebracht en vervolgens gedroogd. Dit proces heet eesten. Het resultaat is mout. De mout wordt vervolgens geschroot. Van de mout wordt vervolgens een moutpap gemaakt, de wort, die de basis zal worden van het uiteindelijke bier. De wort wordt gekookt, meestal ook gehopt, en uiteindelijk vergist. Pas na de tweede vergisting krijgt het bier zijn typische smaak.
Heb je altijd al eens je eigen bier willen brouwen? Dat is nu mogelijk met de Starterspakket (compleet) van Brouwbest. Velen denken bij het brouwen van bier aan de grote tonnen zoals die van de tv reclame van Hertog Jan. Om je eigen bier te brouwen heb je aan de Starterspakket (compleet) meer dan genoeg. Zelf bier brouwen klinkt misschien erg duur en moeilijk om te maken, maar dat is het zeker niet het geval met behulp van de Starterspakket (compleet). Want zelf bier brouwen is juist ideaal voor de hobbyist en het is goedkoper dan een normaal krat bier! En bijkomend voordeel is dat je niet meer langs de supermarkt of slijterij moet om bier te halen, maar dat je het altijd zelf bij de hand hebt.

Het starterspakket (compleet) bestaat uit de volgende items:
Gistingsvat 30 liter
Waterslot
Aftapkraan + sedimentfilter
Roerlepel
46 PET flessen 50 cl
Bierconcentraat Lager
Speciaal brouwsuiker
Carbonatie klontjes
Speciaal pijpje voor vullen van flessen
Thermometer (plakstrip)
Hydrometer (triscale)
Instructie-dvd Engels
Verkorte instructie Nederlands

Met dit pakket kun je 23 liter bier brouwen (ongeveer van 3 kratten). Daarna kun je bier diverse biersmaken nabestellen en de prijs hiervoor is veel lager dan voor een normaal krat bier (€11,95 tot €17,50): Uit een blik bier concentraat gaat namelijk 23 liter bier. Het Starterspakket (compleet) is aan te schaffen voor € 92,- incl. bezorgkosten.

Klik hier om uw eigen Starterspakket (compleet) bier brouwen aan te schaffen

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten