zondag 14 november 2010

Champagnebier een nieuwe trend?

Is champagnebier een nieuwe trend aan het worden? Steeds meer speciaalbierbrouwers komen met een dergelijk bier. Ik zie dit eerlijk gezegd wel als kans om de prosecco drinker over te laten stappen op bier. Net als met rosé destijds zorgde de komst van rosébier voor een mooie brug van wijn naar bier. In de V.S. komt Boston Beer Co Inc’s vanuit het merk Samuel Adams in samenwerking met Weihenstephan nu ook met een gelimiteerde editie van champagnebier. Iets dat overigens ook op dit blog al was aangekondigd. Een serieuze en leuk trend om voor ons als Nederlandse brouwers ook in de gaten te houden, toch?

De Belgen hebben er met Deus en Malheur ook al op ingesprongen. De bierbrouwers uit de V.S. en Duitsland hopen met dit product de vrouw ook weer wat meer bij bier te betrekken en het bierimago verder te verbeteren. Het is leuk om te zien dat over de hele wereld brouwers inderdaad het idee hebben dat ze veel op de man hebben gefocust. Het ene land en biermerk meer dan het andere.

Infinium
Het champagnebier van Samuel Adams en Weihenstephan is een 750 ml fles dat luistert naar de naam Infinium. Het bier heeft een vergelijkbaar alcoholpercentage als Champagne en diverse wijnen. Slechts 15.000 exemplaren van dit bier zijn beschikbaar op de Noord-Amerikaanse markt. De prijs ligt op 19,99 Amerikaanse dollar per fles.

Bron: bier.blog.nl

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten