vrijdag 10 september 2010

Welk biersoort is trendsetter in 2011?

De kranten staan er vol van. Pils loopt terug en speciaalbier groeit. Ook de komende jaren zijn de verwachtingen hoog over de omzetstijging in dit bijzondere gerstenat. Een mooie toekomst ligt ook in het vooruitzicht voor bier en gastronomie. De één denkt dat de Amerikaanse bieren in populariteit toenemen en de ander denkt dat de geuze bieren het weer helemaal gaan maken. Wat denkt u? Welke biersoort gaat trendsetter zijn in 2012? Geef uw mening!

Belangrijke trends zijn er ook te vinden op het gebied van bierpresentatie. De vormgeving van het ultieme speciaalbierglas verandert, die van het etiket en de presentatie van het bier krijgt steeds meer aandacht. Allemaal mooie ontwikkelingen waaruit dagelijks blijkt dat de bieren marktaandeel afsnoepen van wijn.

En welke markt is de volgende? Ik geloof ook sterk in het bier moment in combinatie met een hapje. De bier consument moet meegenomen worden in de mogelijkheden van het drinken van een mooi bier op ieder moment van de dag met een voor dat moment geschikt hapje. Iets dat Gerard van den broek van Hertog Jan ook aanhaalt. Dat is ook nog eens goed voor de gastronomische kansen en mogelijkheden om hierop in te spelen. Er is meer dan een fantastisch stukje kaas. We moeten net als de Belgen nog meer gaan genieten van ons Nederlandse bier product. Dan weten de Nederlanders straks ook dat speciaalbieren in Nederland fantastisch mooi kunnen zijn

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten