vrijdag 24 juni 2011

Studenten worden dik door overmatige alcoholinname

Vorige week schreef ik op Viva.nl een blogbericht over dat je van bier niet dik wordt. Belangrijk is de mate! Ik persoonlijk baal er gewoon van dat de perceptie ontstaat dat je van bier dik wordt. Echter dit komt omdat het als zuipdrank wordt gebruikt! Iedere andere drank die in zo’n hoeveelheid wordt gedronken heeft hetzelfde effect! Uit onderzoek onder 2.000 eerstejaars studenten van het UMC blijkt in ieder geval dat ze gemiddeld de eerste maanden 2,1 kilo aankomen door het drinken van bier en het eten van snacks. Studenten worden niet dik van bier maar door de alcohol in bier.

Logisch natuurlijk aangezien al die liters bier in combinatie met snacks en weinig beweging daadwerkelijk zorgen voor een gewichtstoename. Jammer dat ze het niet iets breder trekken en het op de alcoholinname toespitsen. Het zou mooi zijn als dit niet aan een drankgroep wordt opgehangen. Ik weet zeker dat bij studenten die net zoveel wijn of mixdrankjes drinken ook een dergelijke gewichtstoename optreedt.

Uit het onderzoek komt naar voren dat studenten die lid zijn van een studentenvereniging in plaats van een paar pils per week ineens tussen de twaalf en soms wel 40 pilsjes per week gaan drinken. 12 is nog geen punt, dat valt bij mannen namelijk binnen de 2 pils per dag. Maar 40… Opvallend is wel dat vrouwen minder aankomen dan mannen. Ik denk dat wij er veel beter op letten… haahaa. Het bleek namelijk ook dat zodra ze zich bewust werden van de gewichtstoename het stopte! Een mooie voorlichtingsuitdaging bij de studentenverenigingen dus!

Bron: Bier.Blog.nl

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten