donderdag 7 april 2011

Ziek paard genezen door bier

Nu denk je natuurlijk direct, dit is een grap. Na enig speurwerk toch niet. Het originele bericht dateert namelijk niet van vandaag. De Australische Steve Clibborn had zijn zes jaar oude paard al opgegeven. Die had last van enorme kolieken, het verdraaien van delen van de darmen, en de veearts zag het somber in. De redding kwam door het geven van bier. Na op internet divers speurwerk te hebben verricht blijkt het voor paarden toch goed te zijn. Met name voor de nieren en bijvoorbeeld de vacht. 1 flesje bruin bier per dag zou wonderen doen. (foto: Jacklyn Wagner)

De boer kon zich herinneren vanuit een oud verhaal van aboriginals dat zieke dieren genezen na het drinken van zelfgebrouwen bier. Als het om alcohol en bier gaat dan weten aboriginals daar natuurlijk alles van!

Na een paar dagen op een bierkuur gezet te zijn begon het paard weer beter te worden. Steve denkt dat dit mogelijk komt door de invloed van het koolzuur in het bier op de maag van het paard. Inmiddels staat er weer gewoon water op het menu aangezien het toch erg kostbaar begon te worden.

Bron: Bier-blog

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten