vrijdag 29 april 2011

Uitvinder houdt bier insectenvrij en fris

Met de zomer op komst heeft de Belgische uitvinder Gabriël Bauwens een bierkaartje ontworpen die uitvouwbaar is en ervoor kan zorgen dat het bier fris blijft. Valeto, zoals de uitvinding is genoemd, zorgt ervoor dat het bier niet in de zon staat en er geen insecten in kunnen vliegen. Het lijkt een eenvoudige uitvinding maar bedenk ‘t maar eens. Veel beter dan al die bierviltjes op je glas leggen! En bij deze oplossing kan er ook geen zon bij het bier waardoor het langer koel blijft!

Het handige van deze bierkaart is dat het in principe een bierkaart is die terplekke uitgevouwen kan worden tot insecten- en zonwerend middel. De naam Valeto is afkomstig van het Franse ‘valet’ (knecht, dienaar). Er was nog niemand die de ideeën echt concreet had uitgewerkt zodat een patent aangevraagd kon worden en het ook in grote hoeveelheden gefabriceerd kon worden.

Op de nieuwe bierkaart kan ook reclame worden gedrukt. Een nieuwe vorm van het bierviltje voor in de zomer? Café eigenaren zijn enthousiast, echter die kijken vervolgens weer erg naar de brouwerijen totdat ze deze nieuwe uitvinding voor het bier laten maken. Ik zou ‘t wel weten! Scheelt deze zomer heel veel gedoe om en rond het heerlijke bier. Voor meer informatie kijk ook op www.valeto.be

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Bron: bier.blog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten