donderdag 7 april 2011

Amstel introduceert het nieuwe tappen met Tapje

Het is de eerste brouwer die deze innovatieve tap op de markt breng waarbij een tapinstallatie niet nodig is. Amstel Tapje. Het is de nieuwe variant van thuis vers bier tappen en een aanvulling op de Beertender, deze gaat dus niet het assortiment uit. Tapje is een PET-wegwerpverpakking. Vanaf 15 april is het beschikbaar op de markt. (foto: © Photo Republic)



Als de introductie in Nederland heeft plaatsgevonden zal het een vervolg gaan krijgen in de rest van de wereld en bij succes ook voor andere biermerken van Heineken. Volgens marketingdirecteur Hans Böhm is de beertender erop gericht om iedere dag thuis bier te tappen en is Tapje vooral voor ter vervanging van een krat bier. Eenmaal geopend dan is het bier nog 30 dagen houdbaar.

Natuurlijk is het oh zo bekende flesje bier wel heel wat goedkoper dan dit Tapje. Voor een krat Amstel betaal je voor 7,2 liter 11,19 euro en voor 4 liter Tapje staat de kassaprijs op 9,49 euro. De koelingstijd van het bier is 10 uur. Naar mijn idee is dat wel erg lang en kan zeker een nadeel vormen. Iets dat Amstel zelf ook had gezien en dus direct een apart verkrijgbaar koelelement van 4,99 euro, de bierkoeler, introduceert. Hiermee is de koeltijd verkort tot slechts één uur. De verpakking kan na gebruik zo de vuilnisbak in of zoals dat in veel woonplaatsen gaat bij het plastic.

De komende maanden is de introductie van Tapje te zien in abri’s en op TV. Ook zal de tap in 1.500 sportkantines te vinden zijn. In mei zal de Heineken Tap op de markt volgen die de Keg Draft moet gaan vervangen.

Is dit geen slim en geniaal idee? De nadelen die een eerdere tap had zijn voor mij met deze nieuwe innovatie weggenomen. Het enige is de lange koelingstijd want een aparte bierkoeler valt dan mogelijk weer onder het kopje ‘teveel gevraagd in aanschaf’. Uiteraard is het te hopen dat snel andere biermerken en soorten volgen. Iets dat Algemeen Directeur Philip de Ridder ook ziet zitten op een feestje. Alleen jammer, ondanks dat het inderdaad door heel wat vrouwen gedronken wordt, dat witbier dan weer voor vrouwen is. ‘Zucht’ Misschien vormt dit de brug naar ‘ook bier voor vrouwen’?

Bron: bier-blog

As simple as that!

www.bezorgmijnbier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten